Hang en Sluitwerk, de basis van preventieve maatregelen

Home > Diensten > Hang & Sluitwerk

Hang & Sluitwerk

Doorcare adviseert u over de beste toepassingen op het gebied van hang en sluitwerk voor uw specifiek object en uw gebruik. Hang- en sluitwerk is bedoeld om inbrekers buiten te houden. Eenvoudige sloten zijn binnen enkele seconden te openen. Inbrekers nemen over het algemeen hooguit 3 minuten de tijd om een pand binnen te komen. Daarom is  kwalitatief hang- en sluitwerk essentieel om inbrekers te ontmoedigen.

Sloten en cilinders zijn er in vele soorten en maten. Enkele voorbeelden:

Hoofd insteeksloten
Insteeksloten zijn de meest gebruikte sloten. Deze sloten worden in de deur gefreesd. De mate van veiligheid van deze sloten wordt aangegeven met de zogenaamde SKG-keuring, varierend van SKG* (één ster) tot en met SKG*** (drie sterren).

Meerpuntsloten

Tegenwoordig wordt in de meeste nieuwbouwprojecten gebruik gemaakt van de meerpuntsloten. Met deze sloten wordt de deur in één beweging met bijvoorbeeld haken op verschillende punten afgesloten.

Raamsloten
Omdat ramen veel van elkaar verschillen is er voor ieder type raam een ander soort beveiliging. Zo zijn er raamboompjes (de bekende hendel, met of zonder sleuteltje), oplegsloten, espagnoletbeveiliging (meerpuntsvergrendeling) en inbouwsloten.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.